Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за салон на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за салон на 156

Здравейте колеги,

От известно време ми се върти идея да си сменя салона с кожен такъв... в тази връзка имам няколко питания:
    - еднакви ли са салоните на колите преди и след фейслифта?
    - еднакви ли са салоните на седаните и вагоните?
    - сегашните ми предни седалки са с въздушни възглавници, какво ще стане ако сложа без?
    - от 147 дали пък няма да станат поне предните седалки?

От това което съм видял до момента, предните и задни седалки май са еднакви преди и след фейс-а, а корите на вратите може и да са същите но не е сигурно. За седан/вагон, отпред съм почти сигурен че са еднакви, за задната седалка нямам идея...
    Колкото до възглавниците, май това е най-големият филм, според повечето запознати, ако сложа нормални седалки ще остана без никакви еърбеци
    167.AR67302

Първоначално публикувано от dcntd Покажи съобщение
    1. еднакви ли са салоните на колите преди и след фейслифта?
    2. еднакви ли са салоните на седаните и вагоните?
    3. сегашните ми предни седалки са с въздушни възглавници, какво ще стане ако сложа без?
    4. от 147 дали пък няма да станат поне предните седалки?
    1.седалките стават, корите на вратите са различни. материала и цвета на пластмасата е различен. Възможно е да си прехвърлиш само кожените орнаменти от едните кори на другите. Става лесно, правил съм го на един колега.

2.не са еднакви задните седалки. не може да стане от едното на другото и обратно.

3. ако сложиш без, трябва да си смениш и централата на аирбега на такава от 4 с 2 възглавници.

4.само ако 147-цата е с четири врати.
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Благодарности за изчерпателната информация!

Тъй като не ми се занимава да сменям централата на еърбеците, остават вариантите:
      -цял салон от 156 седан с възглавници в седалките (които май почти не се срещат втора употреба)
      - задна от 156 седан + предни с възглавници от 156 вагон или 147 (които май са мааалко по-често срещани)

Накратко, ще падне ровене по морги и форуми...
      167.AR67302

Comment

Не е нужно да сменяш централата!
        Достатъчно е да сложиш на буксите по едно съпротивление!
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
        Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
        Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
        Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

всъщност не са чак толкова малко 156-ците с 4 ербега, о врътката е, че при 156-ците до един момент използваха различен тип Ербег система, ако не се лъжа, а после друг....коя година е колата?
          Иначе не виждам защо корите на фейската да не могат да се монтират на вратите на пре-фейска?

Апропо, с тая кожа зимата ще дзиндзирикаш първите 20 минути, а лятото ще се потиш като ескимос в пустиня и никой климатик няма да ти помогне...така че помисли си пак
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

За кожата може да се поспори...има си подгрев за тея работи...а като си пусна климата лятото нищо не ми се поти...Колата изглежда в път по-добре с кожен салон (и е по-комфортен и удобен от плюша)...Колега давай смело
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              За кожата може да се поспори...има си подгрев за тея работи...а като си пусна климата лятото нищо не ми се поти...Колата изглежда в път по-добре с кожен салон (и е по-комфортен и удобен от плюша)...Колега давай смело
              Кожа без перфорация е като да се къпя с презерватив под душа. Хем неизмит, хем спарен.
              Единственото предимство на кожата при 156 е по-лесната поддръжка и по-дългия живот.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Здравейте колеги,

От известно време ми се върти идея да си сменя салона с кожен такъв... в тази връзка имам няколко питания:
                - еднакви ли са салоните на колите преди и след фейслифта?
                - еднакви ли са салоните на седаните и вагоните?
                - сегашните ми предни седалки са с въздушни възглавници, какво ще стане ако сложа без?
                - от 147 дали пък няма да станат поне предните седалки?

От това което съм видял до момента, предните и задни седалки май са еднакви преди и след фейс-а, а корите на вратите може и да са същите но не е сигурно. За седан/вагон, отпред съм почти сигурен че са еднакви, за задната седалка нямам идея...
                Колкото до възглавниците, май това е най-големият филм, според повечето запознати, ако сложа нормални седалки ще остана без никакви еърбеци
                колега, с кожа е супер...няма да сгрешиш...

Comment

Ех, за два дни да не погледна форума и то станала война по една толкова безобидна тема...

Аз лично обмислям смяната с кожа защото, накратко, ми харесва как изглежда. Да, чувал съм лафа "от студ умри, гъзар бъди" (въпреки че от наблюдения върху други марки не е чак толкова проблемно нито зимата нито лятото). Да, знам че с парите които ще налея за това мога и по-"смислени" неща да направя за колата.... но, както вече някой беше казал по-нагоре, алфата не е за прагматичния човек

Освен това, конкретно в случая, стария салон ще си остане при мен, т.е. в момента в който ми писне винаги мога да си го върна, а кожения да продам обратно.

И за да се опитам да върна дискусията малко към оригиналния въпрос:

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  всъщност не са чак толкова малко 156-ците с 4 ербега, о врътката е, че при 156-ците до един момент използваха различен тип Ербег система, ако не се лъжа, а после друг....коя година е колата?
                  Иначе не виждам защо корите на фейската да не могат да се монтират на вратите на пре-фейска?
                  Моята май се води с 6 - шофьорски и пасажерски, два в седалките и два в гредите над предните прозорци. Колата е регистрирана декември 2003та. А за корите - визуално ми се струват малко по-различни, тези дни ако ми остане време ще сравня със сигурност.
                  167.AR67302

Comment

Моля малко по-сериозно! Човекът пита конкретни неща, а не на кой какво му харесва! Оляхте се с извинение!
                    Last edited by tonov; d.m.y г., 19:20.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Моля малко по-сериозно! Човекът пита конкретни неща, а не на кой каво му харесва! Оляхте се с извинение!
                      Така е, малко на****** темата на колегата, но все пак споделаяме лични впечатления. На всеки му харесва едното, или другото! И все пак си мисля, че малко или много даваме някакви насоки, колкото и да се отклоняваме.
                      Аз ако съм на негово място, бих пробвал със и без кожа, за да преценя за себе си кое е по-добре. Всеки има различно мнение, различни предпочитания.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Моля малко по-сериозно! Човекът пита конкретни неща, а не на кой какво му харесва! Оляхте се с извинение!
                        Абе прав си ама 5-ти пост промени всичко
                        Иначе колегата въобще не го интересува дали да е кожа или не - решил си е да е кожа ама ...българия е тва
                        AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
                          Абе прав си ама 5-ти пост промени всичко
                          Иначе колегата въобще не го интересува дали да е кожа или не - решил си е да е кожа ама ...българия е тва
                          ти си страшно досаден тип....не знам, дали ти го е казвал някой....
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

... А за корите - визуално ми се струват малко по-различни, тези дни ако ми остане време ще сравня със сигурност.
                            Шарката на корите и на таблото при FL се различава. Така, че ако смениш само корите, ще има разллика със шарката на таблото

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            Кожа без перфорация е като да се къпя с презерватив под душа. Хем неизмит, хем спарен.
                            Единственото предимство на кожата при 156 е по-лесната поддръжка и по-дългия живот.
                            Абсолютно вярно! След като сложих кожен салон на моята и го експлоатирах една година, сега пак съм в изходна позиция - върнах си оригиналния.
                            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:37.
                            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                            X